Hoe je het ook bekijkt: je banden zijn jouw contact met de weg. Zij bepalen of je lekker optrekt, veilig een bocht in stuurt en de lengte van je remweg. Alles wat te maken heeft met jouw veiligheid en die van je medeweggebruikers is dus sterk afhankelijk van de conditie van je banden. De juiste band met de voorgeschreven spanning en het juiste profiel is dus van groot belang, vooral bij nat wegdek. De eis voor APK goedkeuring is een profiel van minimaal 1,6 millimeter. De aanbeveling van de meeste garages, en ook die van Carfair, is een band te vervangen als het profiel onder de 3 millimeter komt. Voor jouw veiligheid en die van anderen.

Rij dus even langs bij Carfair, dan checken we je banden even op profiel en de juiste spanning.

Je bent natuurlijk niks verplicht, maar we willen je wel een paar redenen geven: ten eerste kan Carfair je goed advies geven, afgestemd op jouw auto en op jouw wensen qua gebruik en budget. Ten tweede kan Carfair ze voor je monteren en balanceren voor een gunstige prijs. Zo hou je alles in 1 hand en weet je bij wie je moet zijn als er iets niet naar je zin is.

Natuurlijk, daar doen wij niet moeilijk over. Heb je banden op Marktplaats gekocht of zie je ergens een super scherpe aanbieding? Gewoon doen, je kunt ze zelfs bij ons laten bezorgen. Wij monteren en balanceren ze voor je. Voor hetzelfde tarief als banden die je bij ons koopt. We doen tenslotte hetzelfde: fair enough!

Let wel even goed op:

Ook banden hebben een uiterste houdbaarheidsdatum. Soms worden er online "nieuwe" banden aangeboden die al 6 jaar in een magazijn hebben gelegen. Het rubber is al flink droog aan het worden. Vaak is het dan erg lastig om ze te balanceren en daarom worden ze voor stuntprijzen aangeboden. Check daarom de productiedatum van de banden. Heb je twijfels? Bel ons even dan kijken wij met je mee.

Jazeker, dat doen we ook. We hebben veel klanten die twee setjes hebben en die wisselen we twee keer per jaar. Sommige klanten hebben banden, anderen hebben wielen. Een wiel is een velg met een band erop.

Zeker, dat regelen we graag voor je. Bij Carfair liggen je banden warm en veilig. En voor een prijs die je zal bevallen, verreweg de scherpste van de wijde omgeving. Carfair heeft volop ruimte voor de opslag van jouw winter- en zomerbanden. Dus ga nou niet zelf met een gammel krikje op de oprit zitten koukleumen, bel ons en maak een afspraak. Wellicht kun je het gelijk combineren met je APK of een onderhoudsbeurt. Hoef je maar één keer de deur uit, lekker efficiënt! Bovendien checkt Carfair altijd je bandenspanning en de niveaus van koelvloeistof, remvloeistof en motorolie. Kan jij weer safe de weg op. Wel zo fair.