Carfair is een initiatief van Hans de Winkel. Hij heeft meer dan 30 jaar werkervaring in de autobranche en kent het vak dan ook door en door. Zijn carrièrepad is uniek.
“Mijn opa was wagenmaker. Hij bouwde koetsen en later houten cabines voor vrachtwagens. Mijn vader werd automonteur, later werkplaatschef en in de jaren 60 heeft hij op verschillende plaatsen in Nederland een afdeling Autotechniek opgezet op de toenmalige Ambachtsschool, wat later de L.T.S. werd. Hij was, net als ik, gek van techniek en vond het fijn om dat ook op anderen over te brengen.

Omdat er in die tijd nog geen kant en klaar lesmateriaal was, maakte mijn vader dat zelf van gebruikte auto onderdelen. Op zaterdag bracht hij vaak een bezoek aan een autosloperij in de buurt, en ik ging vaak mee. Dan lagen we samen op onze rug onder een auto om een versnellingsbak te demonteren. Als ik eraan terugdenk dan heb ik toen al de keuze gemaakt dat ik verder wilde in de auto’s.”

“Beter een ons handel dan een pond arbeid, zei mijn vader altijd. Dus bedacht hij dat ik maar beter de commerciële kant van het autovak op kon gaan. Ik ging naar de IVA in Driebergen en op mijn negentiende jaar was ik autoverkoper.” Hierna volgden nog vele andere functies, waaronder: verkoopleider, occasion manager, vestigingsmanager, verkooptrainer en vestigingsdirecteur. Allemaal prachtig natuurlijk, maar in zijn vrije tijd ging Hans steeds meer sleutelen. De interesse voor techniek nam zover toe dat hij het gevoel kreeg dat hij er iets mee moest doen. Ergens staat geschreven: als je doet wat je leuk vindt, hoef je nooit meer te werken. “Voor mij is de ultieme droombaan: als ondernemer mensen helpen door met techniek bezig te zijn. Die combinatie is prachtig en daar word ik blij van. Daaruit is Carfair ontstaan. Een no-nonsense dorpsgarage waar iedereen altijd welkom is. Met leuk personeel en leuke klanten. Waar het altijd gezellig is en waar je op een zaterdag nog even langs rijdt om je bandenspanning te laten checken. Techniek, dienstverlening, service, gastvrijheid, klantcontact, alles komt hier samen!”