Alles heeft onderhoud nodig: je huis, je fiets, je relatie, jij zelf en je auto ook. Met regelmatig onderhoud aan je auto zorg je ervoor dat je optimaal van je auto kunt genieten zonder dat je voor onaangename verrassingen komt te staan. Zaken als onverwachte dure reparaties of pech onderweg kun je maar beter voorkomen. Wanneer je auto toe is aan onderhoud is van veel zaken afhankelijk. Carfair kanĀ  precies uitzoeken waar jouw auto behoefte aan heeft. Bel ons, stuur een mail of kom gewoon even langs. Neem je dan gelijk het onderhoudsboekje van je auto mee?

Dertig jaar geleden was onderhoud aan een auto lekker simpel. Een auto moest om de 10.000 kilometer een kleine beurt hebben en om de 20.000 kilometer een grote. Een kleine was bijna altijd alleen olie verversen, inclusief oliefilter, terwijl een grote beurt veel uitgebreider was. Auto's van nu hebben onderhoudsintervallen die veel complexer zijn. Sommige auto's doen wel 60.000 kilometer met 1 luchtfilter, of 90.000 kilometer met 1 set bougies. Daar komt nog bij dat we bij Carfair ook nog rekening houden met jouw autogebruik. Rijdt je veel snelwegkilometers? Dan slijten je remmen minder dan dat je veel in de stad rijdt. En woon je tussen de bomen en staat je auto altijd buiten? Dan is het slim om je interieurfilter vaker te wisselen. Dat is beter voor jouw gezondheid.
Daarom staat er op jouw factuur van Carfair ook geen grote of kleine beurt maar Onderhoudsbeurt. Hieronder staat welke checks we allemaal gedaan hebben, welke onderdelen we hebben gebruikt en hoeveel tijd het gekost heeft om alles netjes uit te voeren. En daar betaal je ons dan voor. Is toch fair?

Dus kortom: bel ons of kom langs dan geven we jou een onderhoud advies op maat. Fair enough!

Het basisprincipe van Carfair is eenvoudig: service bieden die minimaal het niveau heeft als van de merkdealer voor een prijs die gewoon fair is. Met andere woorden: je mag bij ons hetzelfde verwachten voor een lagere prijs. Daar komt bij dat Carfair alleen de onderdelen vervangt die echt nodig zijn.
Een voorbeeld: de fabrikant van jouw auto schrijft voor dat je elk jaar je luchtfilter moet vervangen. Door omstandigheden heb je afgelopen jaar maar 3000 kilometer gereden. De monteur van Carfair ziet dat je luchtfilter er nog keurig uit ziet. Hij blaast het filter even schoon met lucht en plaatst het weer terug. Beter voor het milieu en voor jouw portemonnee: fair enough!

Jazeker. Allereerst werkt Carfair met technisch hoog opgeleide mensen. Daarnaast beschikken wij over geavanceerde diagnose apparatuur die we op afstand kunnen koppelen aan wereldwijde databases die toegang hebben tot alle fabrieksspecificaties van alle gangbare autotypes. Dus wij kunnen realtime beschikken over dezelfde kennis en data als jouw dealer. Bovendien kunnen wij iets dat een merkdealer niet kan (of eigenlijk: niet mag): zoeken naar een alternatief dat net zo goed en betrouwbaar is, voor een prijs die fair is!