De Algemene Periodieke Keuring (APK) is een in Europa wettelijk verplichte keuring. Tijdens de keuring beoordeelt een keurmeester je auto op verkeersveiligheid, milieu en registratie. De APK is een momentopname en geeft een beeld van de technische staat van een auto op het moment van de keuring. Een geldige APK is dus geen garantie dat je de rest van het jaar veilig met de auto kunt blijven doorrijden.

De snelste en meest betrouwbare manier om de vervaldatum van de APK van je auto te achterhalen is je kenteken invullen op de site van de RDW. Overigens mag je jouw auto twee maanden voor de vervaldatum al laten keuren. Klik hier om jouw kenteken te checken.

Carfair keurt jouw auto onafhankelijk, snel en fair. Geen commerciële verhalen die moeten leiden tot meer omzet, maar gewoon lekker duidelijk. Recht is recht en krom is krom. En daarom is de APK keuring bij Carfair ook niet gratis. Fair enough!

De APK keuring is een momentopname die vooral gericht is op de veiligheid van de auto en de inzittenden ervan. De keuringseisen zeggen weinig of niets over de staat van onderhoud van zaken als accu en motorprestaties. Daarom staat de APK keuring los van het onderhoud van je auto. Overigens heeft Carfair een eigen kijk op onderhoud, check het hier.