Carfair is een universeel garagebedrijf waar iedereen welkom is, met welk merk en type auto dan ook. We onderscheiden ons door onze aanpak die we fair noemen.

Een voorbeeld:

Bij sommige autobedrijven worden onderdelen zomaar vervangen. Wij vervangen ook, maar niet omdat we graag een hogere omzet willen. We vervangen alleen als het echt nodig is. Bovendien kijken we eerst goed of we het onderdeel nog kunnen repareren. En bij dure onderdelen is er misschien ook nog een goedkoper nieuw of zelfs gebruikt alternatief. Uiteraard staat hierbij jouw veiligheid en de betrouwbaarheid van jouw auto altijd voorop!

In het woordenboek staat: oprecht, eerlijk. En dat willen we zijn, op alle mogelijke manieren. Sommige bedrijfstakken komen eens in de zoveel tijd in het nieuws omdat er niet helemaal eerlijk zaken gedaan wordt. Helaas is de autobranche er eentje van. Carfair vindt dat daar nou maar eens een einde aan moet komen. Recht is recht en krom is krom. Heldere communicatie en geen slappe ***verhalen. Geen "ja, maar..." verhalen maar gewoon duidelijkheid. Dan weet je waar je aan toe bent. Duidelijkheid en transparantie, daar draait het allemaal om.

Carfair is 100% onafhankelijk en super basic. We hebben geen marketingafdeling, geen klantencontactcenter en we hebben geen dure managers in dienst. Je vindt ons op het industrieterrein Noord in Soesterberg, een relatief goedkope locatie voor een garagebedrijf. We hebben geen contractuele verplichtingen over de afname van onderdelen bij leveranciers en bepalen per dag waar we wat inkopen. Een lagere inkoopprijs betekent voor jou een lagere rekening, fair enough!

Een voorbeeld:

Een set remblokken voor een Toyota Yaris kost bij de dealer 49 euro. Maar Toyota maakt deze remblokken niet zelf, dat doet onder andere de fabrikant ATE voor ze. Carfair koopt rechtstreeks bij ATE en levert voor jouw Yaris dus exact dezelfde remblokken voor 34 euro. Dus hetzelfde product maar dan meer dan 30% voordeliger!

Fair pricing is helder en duidelijk. Wij doen iets aan je auto voor en daar betaal je ons een faire prijs voor. En het allerbelangrijkste: voordat we echt aan de slag gaan weet jij waar je aan toe bent. Helder en duidelijk.

Je ziet het overal: Gratis APK, vierde band Gratis, Gratis zomerinspectie, Gratis leenauto. En natuurlijk de onvermijdelijke 1+1 Gratis. Hoe kan dat toch? In deze wereld is namelijk niets gratis, behalve dan die mooie zonsopgang op een heerlijke lentedag. Bij Carfair hanteren we faire prijzen. En als je prijzen fair zijn hoef je niets gratis weg te geven. Uiteraard vinden we het wel leuk om onze trouwe klanten af en toe iets extra's te bieden. Fair enough!

Bijna alles wat je bij Carfair binnen ziet is gebruikt of gerecycled. Alle bruggen, gereedschap en garage apparatuur is gebruikt gekocht en gerefurbished. Door op deze manier te werken sparen we het milieu. Bovendien is onze investering lager dan bij andere garages en daardoor jouw rekening uiteindelijk ook. Wel zo fair!

Ons kantoor en onze wachtruimte, die we trouwens "de huiskamer" noemen, zijn stijlvol ingericht met uitsluitend gebruikte materialen. Heel veel van deze materialen stonden op het punt om weggegooid te worden, zonde toch? Overigens vinden we het gezellig om de tijd te nemen voor onze klanten en samen een goeie kop koffie te drinken. Uiteraard is onze koffie en thee uitsluitend Fairtrade. Kom je snel langs om te proeven?

Primair: we houden we klanten zo lang mogelijk mobiel. Langer in dezelfde auto rijden betekent minder snel een nieuwe aanschaffen en is dus beter voor ons milieu. We letten extra op zaken die jouw brandstofverbruik verminderen zoals bandenspanning en motor afstelling.

Secundair: alle door ons afgetapte vloeistoffen worden gerecycled (motorolie, koelvloeistof, remvloeistof). Bovendien worden alle gedemonteerde onderdelen gescheiden aangeleverd aan recyclingbedrijven. Dus metaal, kunststof, accu’s, glas, aluminium, alles wordt hergebruikt. Uiteraard scheiden we zelf ook netjes ons kantoor afval, fair toch?

In Nederland is rijkdom genoeg en hebben we veel zaken prima voor elkaar. Toch zijn er mensen in onze samenleving die vanwege een beperking op sommige vlakken buitengesloten raken. Carfair heeft ervoor gekozen om Radio Bartje financieel te ondersteunen. Dit radiostation, onderdeel van de Stichting Bartimeus in Zeist, richt zich op mensen met een visuele handicap. Vooral voor deze doelgroep is radio een fantastisch medium van onschatbare waarde. Iedereen gelijke kansen: fair enough toch?